Madencilik sektöründe 38,8 milyar dolarlık dev birleşme

Güncelleme Tarihi:

Madencilik sektöründe 38,8 milyar dolarlık dev birleşme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 12:20

Avustralyalı BHP, rakibi İngiliz Anglo American'ı devralmak için 38,8 milyar dolarlık dev bir teklif yaptığını doğruladı.

Haberin Devamı

Avustralyalı madencilik devi BHP, Perşembe günü İngiliz rakibi Anglo American için 38,8 milyar dolarlık bir teklif yaptıklarını doğruladı. BHP, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, Peru ve Şili'deki operasyonları da içeren Anglo American'ın birinci sınıf bakır varlıklarıyla ilgilendiğini doğruladı. Açıklamada, "Birleşim, BHP ve Anglo American'ın güçlü yönlerini optimal bir yapıda bir araya getirecek" denildi.

Londra merkezli Anglo American daha önce yönetim kurulunun BHP'den gelen bir teklifi incelediğini doğrulamış ancak fiyatı açıklamamıştı. Anglo American yaptığı açıklamada, "Herhangi bir teklifin yapılacağına veya böyle bir teklifin hangi şartlara göre yapılabileceğine dair hiçbir kesinlik olamaz. Başka duyurular yapılıncaya kadar Anglo Amerikalı hissedarlar herhangi bir işlem yapmamalı." dedi. Anglo Amerikan hisseleri Londra'daki işlemlerde neredeyse yüzde 12 arttı.

Haberin Devamı

BÜYÜK AVUSTRALYALI

'Büyük Avustralyalı' lakaplı BHP, yaklaşık 148 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük madencilik şirketi olduğunu iddia ediyor. Uzun süredir rakibi olan Anglo American'ın piyasa değeri yaklaşık 36 milyar dolar.

BHP'nin teklifi öncelikle Anglo American'ın Güney Afrika'daki platin ve demir cevheri madenleriyle ilgili olacak. Her iki şirket de gaz ve kömür gibi fosil yakıtlar üzerinden para kazanmaktan uzaklaşmaya çalışıyor ve metal ile kritik mineral madenciliği üzerine yoğunlaşıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!