AKS'de 'Zaman Gezgini' sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

AKSde Zaman Gezgini sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2024 15:08

AKS'de 'Zaman Gezgini' sergisi açıldı

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- İSTANBUL'da yaşayan ünlü ressam Gülseren Südor'un son 60 yılda ürettiği eserleri Antalyalı sanatçı ve sanatseverlerle buluşturan 'Zaman Gezgini' sergisi açıldı.

Antalya'nın kültür- sanat yaşamına renk katan Antalya Kültür Sanat (AKS), yeni bir ulusal sergiye daha kapısını açtı. İstanbul'da yaşayan ünlü ressam Gülseren Südor'un eserlerinin yer aldığı, AKS bünyesindeki galerilere sığmayan 'Zaman Gezgini' adlı serginin açılışını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, 60 yıllık sanat hayatı boyunca Cumhuriyetin gelişimine de tanıklık etmiş olan sanatçı Gülseren Südor, sergi küratörü Telga Südor Mendi, ATSO Eğitim Araştırma Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gilan, AKS Sanat Danışmanı Prof. Mustafa Ağatekin, proje yönetmeni Aybüke Koçak birlikte yaptı.

SERGİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Haberin Devamı

Gülseren Südor'un kişisel özel koleksiyonlarından derlenen 180 karakalem, suluboya, yağlıboya, akrilik boya teknikleriyle çalışılmış eserin yer aldığı 'retrospektif' serginin açılışına sanatçı ve sanatseverlerin, akademisyenlerin, öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Açılışa, Kepez Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Mızrab Cihangir Deniz, yönetim kurulu üyeleri Murat Totoş, Mustafa Yayla, Hüseyin Sarı, Hakan Pakalın, Mehmet Dikmen, Genel Sekreter Aslı Şahin Tekin de katıldı.

'TATİLCİ KÜLTÜR-SANATLA BULUŞMALI'

ATSO Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın turizmin, tarımın, kültür- sanatın başkenti olduğunu, bu yıl farklı ülkelerden 18 milyon tatilcinin ağırlanacağını hatırlatarak, "Misafirlerimizi kültür- sanatla da buluşturmalıyız" dedi. ATSO'nun bu konudaki çalışmalarını ve çabalarını anlatan Bahar, "Antalyalı sanatçı ve sanatseverler bizi cesaretlendirmelidir" diye konuştu. Tarihi Kaleiçi semtindeki 'ATSO Kaleiçi Evi'nde de yeni düzenlemeler yapıldığını, kültür- sanata katkının artırıldığını da sözlerine ekleyen Bahar, Gülseren Südor'un kişiliğine, sanatını ve eserlerini överek, teşekkür etti.

ANNESİNİN ESERLERİNİ ANLATTI

Haberin Devamı

Antalya'da eserlerinin sanatseverlerle buluşturulmasının mutluluğunu yaşayan sanatçı Gülseren Südor'un sanat hayatı ve eserleri hakkında sanatseverlere bilgi vermesiyle başlayan açılışta, sergi Küratörü Telga Südor Mendi annesi olan sanatçının tuval üzerine yağlı boya ve gravür çalışmalarını anlattı. Mendi, annesinin 60 yıllık sanat yolculuğunda tanıklık etmiş olduğu dönemleri ve bu dönemlerde üretmiş olduğu eserlerini detaylı bir şekilde paylaştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin son 60 yılını anlatan eserlerin yer aldığı sergi 7 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!