Başkan Güngör'den 19 Mayıs mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Güngörden 19 Mayıs mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2024 16:44

Başkan Güngör'den 19 Mayıs mesajı

Haberin Devamı

MANAVGAT, (DHA)- MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güngör, mesajında şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı sayılan 19 Mayıs 1919 milli ruhun yeniden dirilişidir. 19 Mayıs, Atatürk ve silah arkadaşlarının bütün imkansızlıklara rağmen Türk milletinin çağdaş, bağımsız, hür bir ülkede yaşayabilmesi için emperyalizmin silah, mühimmat ve her türlü üstünlüğüne aldırmadan başlattığı Anadolu ihtilaline giden yolun giriş kapısıdır. 19 Mayıs 1919; yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş ama inancını yitirmeyen bir halkın vatanını sahiplenerek umudun, heyecanın, cesaret ateşinin yeniden Anadolu topraklarında kendini göstererek 'Türk İstiklal Savaşı'nın başlatılmasının tarihidir. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs'ta başlatılan mücadelenin eseridir.

Haberin Devamı

Samsun'dan Anadolu'ya geçerek büyük zaferin tuğlalarını tek tek döşeyen Atatürk ve silah arkadaşları dünyadaki mazlum milletlere örnek olacak bir zafer kazanarak Türk milletinin son vatanı olan Anadolu'yu düşmandan temizlemiştir. Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır. Aziz hatıraları önünde saygı ile eğilirken, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda bu denli önemli bir tarih olan ve Ulu Önder Atatürk'ün Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs'ı; 'Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir' sözlerini hatırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk'ün emanetine daima sahip çıkarak ve milli mücadele ruhuyla kutlama dileğiyle.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor; Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!