Bilim dünyası Anamur'da bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Bilim dünyası Anamurda bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2024 13:35

Bilim dünyası Anamur'da bir araya gelecek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Üniversitesi ile Eğitim Kültür ve Birliktelik Derneği işbirliği kapsamında düzenlenecek olan “IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu (International Symposium of Academic Studies On Education And Cultural-ISASEC 2024)” 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında Anamur’da bilim insanlarını bir araya getirecek.

Türkiye gibi dünya çapında da eğitim ve kültür üzerine yapılan akademik çalışmaların bilimsel bir ortamda paylaşımını ve değerlendirilmesini sağlamayı amaçladığı ifade edilen sempozyumun, disiplinler arası bir bakış açısıyla yurtiçi ve yurtdışından katılımların hedeflediği belirtildi. Eğitim ve kültür çerçevesindeki konuların ağırlıklı olarak belirleneceği sempozyumun ana teması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. Yılı ve 21. Yüzyıl vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılı' olarak belirlenirken, sempozyuma katılım için gönderilen çalışmaların, sempozyum düzenleme ve bilim kurullarının onayı ile kabul edileceği ifade edildi. Türkçe ve İngilizce hazırlanacak bildiri özetleri, web adresine yüklenebilecek.

Haberin Devamı

Sempozyumda ayrıca uluslararası nitelikte karma sergiler de düzenlenecek ve sempozyuma gönderilen çalışmalar sözlü, poster, video sunumlar şeklinde olacak. Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri e-kitap olarak, tam metin olarak hazırlanan çalışmalar ise çeşitli indekslerde taranan dergilerde ve isteğe bağlı olarak editörlü uluslararası yayın niteliğinde e-kitap olarak yayımlanacak. Sergiler, poster sunumlar editörlü bir katalog şeklinde basılacak iken, video sunumlar ise sempozyum web sayfasında bir sene süresince açık erişimde yayımlanacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!